Zonnepanelen Vianen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Vianen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met deze pagina doorzoek je toepasbare informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Vianen!

zonnepanelen installateur 4131
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4131
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vianen juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.vianen.nl lees je de spelregels in de gemeente Vianen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Vianen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Vianen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Vianen zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5500), dan pak je al €1155. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n een half miljoen consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Vianen liggen tussen de €4200 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 2840 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €639 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Vianen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3525 – €4225€390
2288011€5225 – €5625€500
3331014€6050 – €6025€750
4388017€6525 – €6850€930
5444019€7050 – €7250€1020
6488022€7625 – €7825€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Vianen ontdek jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vianen is 3110 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Vianen?

Voor PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vianen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Vianen vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan tref je binnen enkele minuten een uitstekende aanbieder in je postcoderoos. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf expliciet het huis. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Vianen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Vianen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vianen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Vianen, Hagestein, Everdingen)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4130, 4131, 4132, 4133).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente