Zonnepanelen Leerdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Leerdam? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je bruikbare details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Leerdam!

zonnepanelen installateur 4141
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4141
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leerdam juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.leerdam.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Leerdam. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Leerdam kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Leerdam
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Leerdam zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5275), dan is het belastingvoordeel al €1107,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 550.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Leerdam liggen tussen om en nabij de €4600 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €645,75 (kosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Leerdam kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3700 – €4475€440
2274013€5200 – €5650€550
3322014€5900 – €6025€725
4381018€6300 – €6600€880
5452020€7000 – €7300€980
6520023€7475 – €7975€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Leerdam bekijk je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leerdam is 2880 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De meeste huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Leerdam?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leerdam

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Leerdam vergelijken? Via de uitleg die hierna komt zoek je vandaag nog een deskundige expert in je woonplaats. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Schets zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Leerdam.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Leerdam.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Leerdam op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Leerdam)? Dan kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4140, 4141, 4142, 4143).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente