Zonnepanelen Rumpt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Rumpt? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze vergelijker check je veelzijdige tips aangaande zonnepanelen kopen in Rumpt!

zonnepanelen installateur 4156
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4156
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rumpt april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.geldermalsen.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Geldermalsen. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Geldermalsen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Rumpt
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Rumpt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5325), dan loopt dit al op tot €1118,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 650.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Rumpt liggen tussen de €4300 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €612 (prijs april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Rumpt kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3450 – €4450€420
2296012€5025 – €5600€500
3355014€5900 – €6025€875
4385017€6300 – €6800€920
5465019€7050 – €7125€970
6520021€7475 – €7850€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Rumpt tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rumpt is 3390 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Rumpt?

Voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rumpt

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Rumpt vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kies jij snel en eenvoudig een erkende specialist in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de aard van het huis. Het type dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Rumpt.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Geldermalsen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Rumpt op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4156).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!