Zonnepanelen Meteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Meteren? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door deze pagina bekijk jij accurate informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Meteren!

zonnepanelen installateur 4194
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4194
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meteren juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.geldermalsen.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Geldermalsen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste is er ook een prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Geldermalsen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Meteren
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Meteren kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5625), dan is het belastingvoordeel al €1181,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 700.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Meteren komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in circa 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €639 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Meteren is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119508€3600 – €4375€380
2277012€5150 – €5825€600
3359014€5950 – €6200€775
4389018€6450 – €6800€930
5431019€7100 – €7200€1010
6505021€7525 – €8075€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Meteren vind je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meteren bedraagt 3390 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Meteren?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meteren

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Meteren vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan zoek je snel en eenvoudig een professionele installateur in jouw omgeving. Tal van adviseurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer het type huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman biedt zo relevant zonnepanelen advies in Meteren.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Geldermalsen.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Meteren op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal zonne-energie project (Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 4194).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!