Zonnepanelen Tricht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Tricht? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze website check je bruikbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Tricht!

zonnepanelen installateur 4196
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4196
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tricht juni 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.geldermalsen.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Geldermalsen. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Geldermalsen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Tricht
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Tricht kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan pak je al €1186,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 500.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Tricht komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen resulteert in om en nabij 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €641,25 (tarieven juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Tricht bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3675 – €4325€400
2277012€5000 – €5600€675
3337014€5975 – €6150€750
4420016€6325 – €6675€890
5430019€7000 – €7300€980
6504021€7400 – €7900€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Tricht achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tricht is 3390 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Tricht?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tricht

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Tricht vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref jij snel en eenvoudig een deskundige installateur in jouw streek. Diverse specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Tricht.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Geldermalsen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Tricht op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal zonne-energie project (Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 4196).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!