Zonnepanelen Deil kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Deil? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Wegens het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je accurate details aangaande zonnepanelen kopen in Deil!

zonnepanelen installateur 4158
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4158
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Deil april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.geldermalsen.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Geldermalsen. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Geldermalsen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Deil
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Deil bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan is het voordeel al €1128,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 750.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Deil liggen tussen om en nabij de €4600 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €616,5 (tarief april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Deil bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3575 – €4225€430
2278012€5150 – €5800€650
3358016€6075 – €6175€800
4415017€6500 – €6675€940
5432020€7050 – €7225€990
6514022€7500 – €8100€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Deil achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deil bedraagt 3390 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Deil?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-deil

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Deil vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een uitstekende specialist in je postcodegebied. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het soort huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Deil.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Geldermalsen.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Deil op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4158).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!