Zonnepanelen Gellicum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Gellicum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Vanwege dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via deze pagina vind je omvangrijke details die helpen bij zonnepanelen kopen in Gellicum!

zonnepanelen installateur 4155
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4155
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gellicum juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.geldermalsen.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Geldermalsen. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Geldermalsen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Gellicum
Direct zonnepanelen bestellen? In Gellicum kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5300), dan loopt dit al op tot €1113. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 500.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gellicum fluctueren tussen de €5400 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pakweg 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €609,75 (tarief juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Gellicum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119508€3550 – €4425€380
2293011€5300 – €5700€500
3340014€6075 – €6175€800
4415017€6350 – €6825€880
5431019€6975 – €7300€970
6493023€7575 – €7975€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Gellicum check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gellicum bedraagt 3390 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 panelen van 290 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Gellicum?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gellicum

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Gellicum vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan heb jij in enkele stappen een deskundige vakman in jouw omgeving. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets duidelijk de woning. Het type huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Gellicum.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Geldermalsen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Gellicum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen)? Dan mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 4155).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!