Zonnepanelen Beesd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Beesd? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Middels innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker tref je actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Beesd!

zonnepanelen installateur 4153
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4153
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beesd juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.geldermalsen.nl tref jij de spelregels in de gemeente Geldermalsen. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Geldermalsen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Beesd
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Beesd bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5275), dan is het voordeel al €1107,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 550.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Beesd komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in circa 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €607,5 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Beesd kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118908€3625 – €4200€430
2299012€5200 – €5875€600
3320015€5900 – €6175€875
4395016€6550 – €6650€930
5437020€6975 – €7300€1030
6510023€7625 – €8050€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Beesd check jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beesd bedraagt 3390 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel bewoners bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Beesd?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beesd

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Beesd vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vergelijk je zonder problemen een betrouwbare expert in de regio. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Kies ook een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Beesd.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Geldermalsen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Beesd op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4153).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!