Zonnepanelen Neerijnen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Neerijnen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze website check je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Neerijnen!

zonnepanelen installateur 4182
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4182
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Neerijnen juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.neerijnen.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Neerijnen. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Neerijnen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Neerijnen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Neerijnen kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5025), dan loopt dit al op tot €1055,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 700.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Neerijnen variëren tussen de €5000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Nuon betaal je hiervoor wel €672,75 (tarief juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Neerijnen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3525 – €4275€420
2283013€5100 – €5600€675
3358014€6075 – €6225€775
4392016€6525 – €6800€880
5467020€7075 – €7225€980
6495021€7525 – €8000€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Neerijnen achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerijnen is 3610 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Neerijnen?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-neerijnen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Neerijnen vergelijken? Door onderstaande tips tref jij binnen enkele minuten een professionele expert in je postcoderoos. Verschillende monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Neerijnen.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week volgen er offertes van specialisten uit de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Neerijnen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neerijnen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Haaften, Waardenburg en Opijnen, Varik en Ophemert)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4181, 4182).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente