Zonnepanelen Enspijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Enspijk? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl check je waardevolle details m.b.t. zonnepanelen kopen in Enspijk!

zonnepanelen installateur 4157
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4157
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Enspijk juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.geldermalsen.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Geldermalsen. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Ook noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Geldermalsen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Enspijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Enspijk bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al ruim 650.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Enspijk liggen tussen de €4100 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert om en nabij 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €614,25 (vergoeding juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Enspijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119106€3650 – €4500€420
2272012€5175 – €5825€625
3320015€5975 – €6275€750
4411017€6475 – €6600€910
5444019€6925 – €7150€990
6498023€7675 – €8175€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Enspijk ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Enspijk is 3390 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Enspijk?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-enspijk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Enspijk vergelijken? Geholpen door het advies hieronder zoek je in een zeer korte periode een goede installateur in je postcoderoos. Veel bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het type woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Enspijk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (denk aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Geldermalsen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Enspijk op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Geldermalsen, Deil, Beesd, Buurmalsen)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 4157).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!