Zonnepanelen Mheer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Mheer? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Met een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind je accurate details aangaande zonnepanelen kopen in Mheer!

zonnepanelen installateur 6261
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6261
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mheer mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.eijsden-margraten.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Eijsden-Margraten. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Eijsden-Margraten zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Mheer
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Mheer kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 600.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Mheer schommelen tussen de €4500 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Pure Energie betaal je hiervoor wel €648 (vergoeding mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Mheer kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120806€3575 – €4350€390
2281012€5000 – €5600€525
3358015€6075 – €6100€725
4392016€6425 – €6750€930
5468019€7000 – €7150€1000
6482022€7550 – €8100€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Mheer bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mheer bedraagt 3420 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Mheer?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mheer

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Mheer vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vergelijk jij in korte tijd een goede monteur in de buurt. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Mheer.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Mheer op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het zonnestroom uit de buurt (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 6261).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!