Zonnepanelen Sint Geertruid kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Sint Geertruid? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker check jij handige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sint Geertruid!

zonnepanelen installateur 6265
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6265
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Geertruid mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.eijsden-margraten.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Eijsden-Margraten. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Eijsden-Margraten kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Sint Geertruid
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Sint Geertruid zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan bedraagt dit al €1013,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 750.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sint Geertruid fluctueren tussen de €5200 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op zo’n 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €652,5 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Sint Geertruid bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117606€3625 – €4375€440
2301013€5175 – €5700€675
3324015€5925 – €6075€850
4388018€6425 – €6775€900
5442020€6950 – €7125€1020
6504023€7525 – €7850€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Sint Geertruid tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Geertruid bedraagt 3420 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Sint Geertruid?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-geertruid

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sint Geertruid vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind je zonder problemen een erkende installateur in je woonplaats. Diverse leveranciers beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Sint Geertruid.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sint Geertruid op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het zonnestroom uit de buurt (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6265).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!