Zonnepanelen Noorbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Noorbeek? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze website tref je veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Noorbeek!

zonnepanelen installateur 6255
  • Eenvoudig geld besparen.
  • Milieubewuste keuze.
  • Altijd met een betrouwbare omvormer.
  • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6255
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noorbeek mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.eijsden-margraten.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Eijsden-Margraten. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

  • Geen directe financiële compensatie.
  • Binnen de gemeente Eijsden-Margraten kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
  • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
  • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Noorbeek
Direct zonnepanelen bestellen? In Noorbeek bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4750), dan profiteer je al van een korting van €997,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Circa een half miljoen huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Noorbeek zitten vaak tussen de €4200 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op circa 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €645,75 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Noorbeek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3675 – €4500€420
2272012€5225 – €5775€675
3324014€5975 – €6075€825
4402017€6375 – €6775€900
5438019€6900 – €7250€1030
6487021€7475 – €8025€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Noorbeek achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noorbeek is 3420 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Noorbeek?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noorbeek

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Noorbeek vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs zoek jij in korte tijd een betrouwbare vakspecialist in je woonplaats. Veel bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

  1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

    Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

  2. Definieer het gezin en verbruik

    Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

  3. Opdracht omschrijven

    Omschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Noorbeek.

  4. Waar kunnen we je bereiken?

    Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

  5. Offertes met elkaar vergelijken

    Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

  • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
  • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
  • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Noorbeek op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een project in je eigen buurt (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 6255).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!