Zonnepanelen Scheulder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Scheulder? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Via krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze tool tref je bruikbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Scheulder!

zonnepanelen installateur 6307
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6307
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Scheulder mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.eijsden-margraten.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Eijsden-Margraten. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Eijsden-Margraten zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Scheulder
Direct zonnepanelen bestellen? In Scheulder kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan is het voordeel al €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Scheulder liggen tussen om en nabij de €5400 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Oxxio betaal je hiervoor wel €695,25 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Scheulder is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119907€3600 – €4400€440
2309012€5100 – €5900€500
3324016€6050 – €6225€700
4418017€6475 – €6675€940
5467019€6925 – €7250€1030
6489022€7550 – €7825€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Scheulder bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scheulder is 3420 kWh. Dit staat voor pakweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Scheulder?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-scheulder

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Scheulder vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten vind jij snel en eenvoudig een deskundige vakspecialist in je postcoderoos. Een aantal installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Scheulder.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Scheulder op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een regionaal project (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 6307).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!