Zonnepanelen Cadier en Keer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Cadier en Keer? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van deze website vind je actuele informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Cadier en Keer!

zonnepanelen installateur 6267
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6267
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Cadier en Keer mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.eijsden-margraten.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Eijsden-Margraten. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Eijsden-Margraten kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Cadier en Keer
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Cadier en Keer zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een interessante rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan is jouw winst al €1018,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 750.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Cadier en Keer komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Powerpeers betaal je al snel €654,75 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Cadier en Keer kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120907€3625 – €4475€380
2294011€5100 – €5850€625
3337016€6075 – €6100€750
4413018€6500 – €6650€920
5462019€6950 – €7300€960
6488021€7500 – €7900€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Cadier en Keer vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cadier en Keer bedraagt 3420 kWh. Dit staat voor rond de 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Cadier en Keer?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-cadier-en-keer

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Cadier en Keer vergelijken? Door middel van onze stappenplan heb jij in een zeer korte periode een uitstekende expert in je woonplaats. Veel leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets expliciet het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Cadier en Keer.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Cadier en Keer op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Betreft dit een project in je eigen buurt (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6267).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!