Zonnepanelen Margraten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Margraten? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Middels krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij toepasbare details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Margraten!

zonnepanelen installateur 6269
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6269
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Margraten mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.eijsden-margraten.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Eijsden-Margraten. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Eijsden-Margraten kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Margraten
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Margraten kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee consumenten met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4900), dan pak je al €1029. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 700.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Margraten komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €659,25 (tarief mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Margraten bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3525 – €4325€400
2308013€5025 – €5775€650
3344015€5900 – €6225€800
4416016€6300 – €6625€900
5439020€7100 – €7175€1000
6507022€7650 – €8075€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Margraten bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Margraten is 3420 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Margraten?

Voor het plaatsen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-margraten

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Margraten vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref je in korte tijd een uitmuntende installateur in de regio. Veel monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet jouw woning. Het genre huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Margraten.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Margraten op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een project in je eigen buurt (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6269).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!