Zonnepanelen Banholt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Banholt? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze website check jij uitgebreide raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Banholt!

zonnepanelen installateur 6262
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6262
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Banholt mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.eijsden-margraten.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Eijsden-Margraten. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Eijsden-Margraten is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Banholt
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Banholt bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan bedraagt dit al €1008. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 700.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Banholt liggen tussen om en nabij de €5200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2890 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €650,25 (tarief mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Banholt is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3425 – €4375€380
2296013€5100 – €5625€675
3342016€6050 – €6125€875
4388018€6300 – €6600€900
5444019€6950 – €7225€1000
6505022€7625 – €8175€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Banholt achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Banholt bedraagt 3420 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Banholt?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-banholt

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Banholt vergelijken? Via onze stappenplan vind jij zonder problemen een goede monteur in de regio. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Banholt.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Banholt op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6262).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!