Zonnepanelen Eckelrade kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Eckelrade? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels deze website check je accurate details over zonnepanelen kopen in Eckelrade!

zonnepanelen installateur 6252
 • Een kleiner energiecontract.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eckelrade mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.eijsden-margraten.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Eijsden-Margraten. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Eijsden-Margraten is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Eckelrade
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Eckelrade kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan een half miljoen investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Eckelrade fluctueren tussen de €5300 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Eckelrade kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119208€3525 – €4300€440
2282013€5175 – €5900€650
3330014€6050 – €6275€800
4389017€6300 – €6750€910
5457019€7050 – €7275€990
6488023€7675 – €8075€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Eckelrade check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eckelrade is 3420 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Eckelrade?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eckelrade

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Eckelrade vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk je snel en eenvoudig een erkende aanbieder in je woonplaats. Een aantal specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar het tarief. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Eckelrade.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Eckelrade op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van panelen in de buurt (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6251, 6252).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!