Zonnepanelen Bemelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bemelen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Met de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze website ontdek jij uitgebreide aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bemelen!

zonnepanelen installateur 6268
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6268
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bemelen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.eijsden-margraten.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Eijsden-Margraten. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Eijsden-Margraten kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Bemelen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bemelen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4875), dan pak je al €1023,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 800.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bemelen liggen tussen de €4000 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert circa 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en NLE betaal je al snel €657 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Bemelen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120107€3400 – €4350€430
2290012€5075 – €5650€625
3353016€6075 – €6075€750
4415016€6500 – €6850€920
5461020€7075 – €7250€1030
6482023€7625 – €7975€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Bemelen bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bemelen is 3420 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Bemelen?

Voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bemelen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Bemelen vergelijken? Geholpen door onderstaande tips zoek jij zonder problemen een betrouwbare vakman in je postcoderoos. Diverse monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de aard van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Bemelen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bemelen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? Dan mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 6268).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!