Zonnepanelen Eijsden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Eijsden? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker doorzoek jij actuele adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Eijsden!

zonnepanelen installateur 6245
 • Lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6245
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eijsden mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.eijsden-margraten.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Eijsden-Margraten. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Eijsden-Margraten kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Eijsden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Eijsden bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten heel voordelig een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4675), dan profiteer je al van een korting van €981,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 800.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Eijsden fluctueren tussen de €4800 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en NLE staat dit al gauw gelijk aan €639 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Eijsden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3650 – €4450€410
2288012€5150 – €5825€550
3360014€6050 – €6200€800
4414016€6425 – €6675€950
5438019€6925 – €7150€1010
6481023€7675 – €7875€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Eijsden ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eijsden bedraagt 3420 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Eijsden?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eijsden

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Eijsden vergelijken? Met onze stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een goede vakspecialist in de regio. Verschillende leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Eijsden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar relevante keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eijsden op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6245).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!