Zonnepanelen Gronsveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Gronsveld? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze vergelijker bekijk je praktische gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gronsveld!

zonnepanelen installateur 6247
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6247
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gronsveld mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.eijsden-margraten.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Eijsden-Margraten. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Eijsden-Margraten kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Gronsveld
Direct zonnepanelen bestellen? In Gronsveld zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4700), dan is het voordeel al €987. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 650.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Gronsveld komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in grofweg 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Vandebron betaal je al snel €641,25 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Gronsveld kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117808€3650 – €4350€430
2272012€5050 – €5625€525
3330016€6075 – €6050€700
4417016€6325 – €6675€890
5457020€6925 – €7300€1010
6516021€7550 – €7825€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Gronsveld bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gronsveld bedraagt 3420 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Gronsveld?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gronsveld

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Gronsveld vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vind je moeiteloos een betrouwbare monteur in de regio. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Gronsveld.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Eijsden-Margraten.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gronsveld op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een regionaal project (Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 6247).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!