Zonnepanelen Vortum-Mullem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Vortum-Mullem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij samengestelde tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vortum-Mullem!

zonnepanelen installateur 5827
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5827
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vortum-Mullem juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.boxmeer.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Boxmeer. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Boxmeer kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Vortum-Mullem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vortum-Mullem kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5675), dan pak je al €1191,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vortum-Mullem schommelen tussen de €4300 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €648 (onkosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Vortum-Mullem bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117006€3425 – €4400€430
2273012€5225 – €5625€625
3328016€5925 – €6125€875
4417018€6475 – €6625€900
5452019€7100 – €7275€990
6518021€7450 – €8200€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Vortum-Mullem ontdek jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vortum-Mullem is 3460 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde klanten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Vortum-Mullem?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vortum-mullem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Vortum-Mullem vergelijken? Door het advies hieronder zoek jij binnen enkele minuten een deskundige expert in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets expliciet het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Vortum-Mullem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Boxmeer.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vortum-Mullem op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5827).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!