Zonnepanelen Maashees kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Maashees? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door deze pagina bekijk je waardevolle adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Maashees!

zonnepanelen installateur 5823
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5823
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maashees mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.boxmeer.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Boxmeer. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Boxmeer kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Maashees
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Maashees zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5575), dan is jouw winst al €1170,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 800.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Maashees zitten vaak tussen de €5300 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €639 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Maashees is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120307€3600 – €4400€440
2300011€5025 – €5750€600
3340016€5925 – €6125€700
4419017€6550 – €6625€900
5434019€6950 – €7275€980
6507023€7525 – €8175€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Maashees achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maashees is 3460 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Maashees?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maashees

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Maashees vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt zoek jij snel en eenvoudig een erkende leverancier in jouw omgeving. Diverse leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo actueel zonnepanelen advies in Maashees.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Boxmeer.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Maashees op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5823).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!