Zonnepanelen Beugen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Beugen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website bekijk je uitgebreide tips aangaande zonnepanelen kopen in Beugen!

zonnepanelen installateur 5835
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5835
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beugen mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.boxmeer.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Boxmeer. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Boxmeer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Beugen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Beugen kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan is jouw winst al €1197. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 500.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Beugen schommelen tussen de €4900 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en/of NLE betaal je al snel €650,25 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Beugen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120807€3700 – €4275€400
2278012€5250 – €5725€550
3357014€6100 – €6075€850
4413017€6400 – €6600€920
5448020€7100 – €7225€990
6505021€7500 – €7800€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Beugen check jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beugen bedraagt 3460 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Beugen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beugen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Beugen vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een erkende monteur in jouw omgeving. Verschillende aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets duidelijk de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Beugen.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Boxmeer.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beugen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5835).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!