Zonnepanelen Oeffelt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Oeffelt? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze website lees jij toepasbare gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oeffelt!

zonnepanelen installateur 5441
 • Een kleiner energiecontract.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5441
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oeffelt mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.boxmeer.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Boxmeer. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Boxmeer kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Oeffelt
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oeffelt zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan is het belastingvoordeel al €1128,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oeffelt schommelen tussen de €4900 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op grofweg 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €686,25 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Oeffelt is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3525 – €4250€380
2270012€5075 – €5750€500
3359014€5950 – €6250€850
4385016€6550 – €6600€910
5450019€6975 – €7275€1030
6520022€7525 – €7825€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Oeffelt bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oeffelt bedraagt 3460 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Veel investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Oeffelt?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oeffelt

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Oeffelt vergelijken? Middels onze stappenplan vind je in korte tijd een uitstekende monteur in je woonplaats. Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Schets het soort huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Oeffelt.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Boxmeer.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oeffelt op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 5441).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!