Zonnepanelen Rijkevoort kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Rijkevoort? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via zonnepanelenrevolutie.nl vind jij praktische tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Rijkevoort!

zonnepanelen installateur 5447
 • Een kleiner energiecontract.
 • Groene investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5447
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijkevoort mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.boxmeer.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Boxmeer. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Boxmeer kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Rijkevoort
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Rijkevoort kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5475), dan is het voordeel al €1149,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 650.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rijkevoort liggen tussen de €4200 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €695,25 (tarief mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rijkevoort bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3700 – €4500€420
2289013€5275 – €5900€650
3335016€6050 – €6175€750
4415018€6500 – €6700€880
5464019€6925 – €7250€990
6516023€7450 – €7950€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Rijkevoort zie je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijkevoort is 3460 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 panelen van 290 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Rijkevoort?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijkevoort

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Rijkevoort vergelijken? Geholpen door onderstaande tips zoek jij in een zeer korte periode een erkende expert in je postcoderoos. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Rijkevoort.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Boxmeer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rijkevoort op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5447).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!