Zonnepanelen Holthees kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Holthees? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van deze website tref je omvangrijke toelichtingen over zonnepanelen kopen in Holthees!

zonnepanelen installateur 5824
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5824
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Holthees juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.boxmeer.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Boxmeer. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Boxmeer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Holthees
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Holthees kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5600), dan bedraagt dit al €1176. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 550.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Holthees fluctueren tussen de €5300 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert circa 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Pure Energie betaal je al snel €641,25 (prijspeil juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Holthees bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3425 – €4300€420
2308012€5100 – €5650€575
3359016€6075 – €6050€775
4398018€6425 – €6750€900
5448019€6900 – €7300€1020
6520022€7450 – €8025€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Holthees ontdek je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Holthees is 3460 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De meeste investeerders prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Holthees?

Voor PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-holthees

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Holthees vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten tref jij binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in de buurt. Het merendeel van de aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de aard van het huis. Het type huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Holthees.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (denk aan Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Boxmeer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Holthees op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een regionaal project (Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5824).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!