Zonnepanelen Groeningen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Groeningen? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij omvangrijke info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Groeningen!

zonnepanelen installateur 5826
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5826
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Groeningen mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.boxmeer.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Boxmeer. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Boxmeer kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Groeningen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Groeningen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5650), dan loopt dit al op tot €1186,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Groeningen fluctueren tussen de €5400 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert circa 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €645,75 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Groeningen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118507€3425 – €4275€410
2295013€5025 – €5700€675
3347016€6000 – €6175€850
4403016€6350 – €6750€920
5448019€6950 – €7275€970
6515023€7625 – €7800€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Groeningen check jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Groeningen bedraagt 3460 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de investeerders kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Groeningen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-groeningen

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Groeningen vergelijken? Met tips van onze adviseurs zoek jij vandaag nog een uitmuntende expert in je woonplaats. Een aantal specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk duidelijk het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft dan goedzonnepanelen advies in Groeningen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificering (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Boxmeer.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Groeningen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een project in je eigen buurt (Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 5821, 5826).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!