Zonnepanelen Sambeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Sambeek? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze vergelijker vind jij veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sambeek!

zonnepanelen installateur 5836
 • Een lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5836
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sambeek mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.boxmeer.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Boxmeer. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Boxmeer kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Sambeek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Sambeek zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5725), dan loopt dit al op tot €1202,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,03 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 550.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sambeek liggen tussen de €4700 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 2900 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €652,5 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Sambeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3550 – €4350€390
2274012€5025 – €5725€600
3320014€5975 – €6200€800
4391017€6350 – €6750€940
5448020€7075 – €7125€1010
6493021€7600 – €7850€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Sambeek lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sambeek is 3460 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Sambeek?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sambeek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Sambeek vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vind jij in een zeer korte periode een uitstekende monteur in je postcoderoos. Verscheidene leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Sambeek.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Boxmeer.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sambeek op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5836).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!