Zonnepanelen Vierlingsbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Vierlingsbeek? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij deze website ontdek je veelzijdige toelichtingen over zonnepanelen kopen in Vierlingsbeek!

zonnepanelen installateur 5821
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verantwoorde investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5821
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vierlingsbeek juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.boxmeer.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Boxmeer. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde is er nog een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Boxmeer kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Vierlingsbeek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Vierlingsbeek zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5550), dan is jouw winst al €1165,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 650.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Vierlingsbeek fluctueren tussen de €4900 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Oxxio betaal je hiervoor wel €636,75 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Vierlingsbeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121008€3475 – €4250€440
2275012€5150 – €5625€550
3354016€5925 – €6175€875
4419017€6425 – €6700€940
5457019€6975 – €7175€1020
6497023€7450 – €8175€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Vierlingsbeek achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vierlingsbeek is 3460 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Vierlingsbeek?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vierlingsbeek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Vierlingsbeek vergelijken? Geholpen door onze stappenplan kies jij binnen enkele minuten een professionele expert in je postcodegebied. Tal van adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Vierlingsbeek.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Boxmeer.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vierlingsbeek op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 5820, 5821).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!