Zonnepanelen Overloon kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Overloon? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website doorzoek jij handige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Overloon!

zonnepanelen installateur 5825
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5825
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Overloon mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.boxmeer.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Boxmeer. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Boxmeer kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Overloon
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Overloon zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5625), dan loopt dit al op tot €1181,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 650.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Overloon liggen tussen om en nabij de €4400 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (tarief mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Overloon bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118607€3400 – €4300€400
2301012€5225 – €5900€550
3355015€6075 – €6125€850
4411016€6425 – €6800€880
5447019€6925 – €7300€990
6501022€7400 – €8125€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Overloon ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Overloon bedraagt 3460 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Overloon?

Voor de installatie van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-overloon

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Overloon vergelijken? Geholpen door onderstaande tips heb je snel en eenvoudig een uitstekende specialist in de regio. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de aard van het huis. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Overloon.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Boxmeer.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Overloon op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 5825).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!