Zonnepanelen Apeldoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Apeldoorn? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Via krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via deze website bekijk je uitgebreide tips aangaande zonnepanelen kopen in Apeldoorn!

zonnepanelen installateur 7301
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7301
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Apeldoorn juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.apeldoorn.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Apeldoorn. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Apeldoorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Apeldoorn
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Apeldoorn kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5600), dan pak je al €1176. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 600.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Apeldoorn zitten vaak tussen de €5000 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Nuon betaal je daarvoor zo’n €697,5 (vergoeding juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Apeldoorn bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3700 – €4350€440
2278013€5225 – €5750€575
3346016€5950 – €6025€875
4399017€6475 – €6850€950
5465019€7075 – €7125€990
6500022€7550 – €8175€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Apeldoorn bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Apeldoorn is 2890 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de mensen installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Apeldoorn?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-apeldoorn

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Apeldoorn vergelijken? Via de uitleg die hierna komt vergelijk je in korte tijd een erkende vakspecialist in jouw omgeving. Een aantal aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf duidelijk het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Apeldoorn.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar certificering (zoals VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Apeldoorn op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 7300, 7301, 7302, 7303, 7311, 7312, 7313, 7314, 7315, 7316, 7317, 7320, 7321, 7322, 7323, 7324, 7325, 7326, 7327, 7328, 7329, 7331, 7332, 7333, 7334, 7335, 7336).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente