Zonnepanelen Lieren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Lieren? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Middels innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van deze website bekijk je accurate gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lieren!

zonnepanelen installateur 7364
 • Een lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7364
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lieren mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.apeldoorn.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Apeldoorn. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Apeldoorn zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Lieren
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Lieren zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra voordelig een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan loopt dit al op tot €1076,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 550.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lieren fluctueren tussen de €4200 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pakweg 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €695,25 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Lieren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3575 – €4325€400
2273013€5125 – €5700€600
3328016€6025 – €6250€800
4418016€6550 – €6800€920
5456020€7025 – €7250€1030
6499021€7500 – €8175€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Lieren achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lieren is 2890 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De meeste mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Lieren?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lieren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Lieren vergelijken? Op basis van onze stappenplan tref jij zonder problemen een uitstekende specialist in jouw omgeving. Sommige monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets expliciet het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Kies ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Lieren.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lieren op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7364).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!