Zonnepanelen Uddel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Uddel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Via zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker bekijk je actuele informatie over zonnepanelen kopen in Uddel!

zonnepanelen installateur 3888
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode3888
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Uddel juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.apeldoorn.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Apeldoorn. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Apeldoorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Uddel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Uddel zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5350), dan loopt dit al op tot €1123,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 800.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Uddel zitten vaak tussen de €5200 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €679,5 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Uddel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3675 – €4375€410
2289013€5025 – €5625€650
3322016€5950 – €6125€875
4415018€6375 – €6700€900
5432019€7025 – €7250€1020
6480023€7525 – €7825€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Uddel vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Uddel is 2890 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Uddel?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-uddel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Uddel vergelijken? Met onderstaande tips vergelijk je binnen enkele minuten een deskundige expert in de regio. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Definieer het type woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Uddel.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Zo komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Uddel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3888).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!