Zonnepanelen Beekbergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Beekbergen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze website check je samengestelde raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Beekbergen!

zonnepanelen installateur 7361
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7361
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beekbergen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.apeldoorn.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Apeldoorn. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Apeldoorn zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Beekbergen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Beekbergen zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5100), dan is het belastingvoordeel al €1071. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Beekbergen liggen tussen de €4900 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat voor circa 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €693 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Beekbergen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3700 – €4500€400
2296013€5225 – €5700€600
3359014€5925 – €6075€875
4415017€6400 – €6725€950
5455019€6900 – €7225€1000
6504021€7500 – €7975€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Beekbergen achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beekbergen is 2890 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Beekbergen?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beekbergen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Beekbergen vergelijken? Door tips van onze adviseurs zoek je vandaag nog een goede installateur in je postcodegebied. Veel aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Beekbergen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beekbergen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7360, 7361).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!