Zonnepanelen Wenum Wiesel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Wenum Wiesel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je veelzijdige informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wenum Wiesel!

zonnepanelen installateur 7345
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7345
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wenum Wiesel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.apeldoorn.nl tref jij de spelregels in de gemeente Apeldoorn. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Apeldoorn kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Wenum Wiesel
Direct zonnepanelen bestellen? In Wenum Wiesel kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5000), dan pak je al €1050. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wenum Wiesel liggen tussen de €4400 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €684 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Wenum Wiesel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3575 – €4475€440
2304011€5200 – €5675€650
3321015€5975 – €6225€750
4392017€6350 – €6700€930
5438019€7000 – €7125€970
6505021€7475 – €7900€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Wenum Wiesel vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wenum Wiesel bedraagt 2890 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Wenum Wiesel?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wenum-wiesel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Wenum Wiesel vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vind je in enkele stappen een professionele specialist in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk het type huis. Het soort woning (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Wenum Wiesel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wenum Wiesel op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7345).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!