Zonnepanelen Hoog Soeren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Hoog Soeren? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door deze website check je omvangrijke tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Hoog Soeren!

zonnepanelen installateur 7346
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7346
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoog Soeren mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.apeldoorn.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Apeldoorn. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Apeldoorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hoog Soeren
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hoog Soeren kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5025), dan loopt dit al op tot €1055,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 500.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hoog Soeren zitten vaak tussen de €4600 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pakweg 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €686,25 (onkosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Hoog Soeren kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119008€3400 – €4500€440
2297013€5100 – €5775€600
3346016€6075 – €6275€700
4417016€6500 – €6650€880
5465020€7050 – €7250€960
6495023€7425 – €8075€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Hoog Soeren achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoog Soeren is 2890 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel consumenten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hoog Soeren?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoog-soeren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hoog Soeren vergelijken? Met behulp van onze stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een uitmuntende expert in jouw omgeving. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de aard van de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Hoog Soeren.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar check ook certificering (zoals IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hoog Soeren op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal project (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7346).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!