Zonnepanelen Loenen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Loenen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Door zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze vergelijker lees jij praktische toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Loenen!

zonnepanelen installateur 7371
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7371
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loenen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.apeldoorn.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Apeldoorn. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Apeldoorn zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Loenen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Loenen kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan is het voordeel al €1081,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,035 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Pakweg 800.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Loenen fluctueren tussen de €4000 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €697,5 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Loenen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119008€3525 – €4225€430
2310013€5075 – €5675€625
3336014€6000 – €6150€700
4400016€6400 – €6800€880
5459020€7050 – €7200€1000
6496021€7625 – €7900€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Loenen tref je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loenen is 2890 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Loenen?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loenen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Loenen vergelijken? Met tips van onze adviseurs heb jij in korte tijd een uitstekende expert in de buurt. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Loenen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Loenen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 7370, 7371).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!