Zonnepanelen Klarenbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Klarenbeek? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze tool doorzoek je bruikbare details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Klarenbeek!

zonnepanelen installateur 7381
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7381
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Klarenbeek mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.apeldoorn.nl lees jij de spelregels in de gemeente Apeldoorn. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Apeldoorn zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Klarenbeek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Klarenbeek kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5175), dan pak je al €1086,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 800.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Klarenbeek variëren tussen de €4900 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2700 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie of Vandebron betaal je al snel €607,5 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Klarenbeek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119908€3400 – €4475€400
2309013€5225 – €5850€675
3333014€6025 – €6175€750
4407018€6450 – €6775€900
5468020€7100 – €7150€960
6501021€7425 – €8100€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Klarenbeek lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Klarenbeek bedraagt 2890 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 panelen van 295 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Klarenbeek?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-klarenbeek

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Klarenbeek vergelijken? Dankzij onderstaande tips zoek je zonder problemen een deskundige leverancier in je postcodegebied. Een aantal monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Klarenbeek.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn naam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Klarenbeek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7380, 7381).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!