Zonnepanelen Beemte Broekland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Beemte Broekland? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze pagina lees je samengestelde gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Beemte Broekland!

zonnepanelen installateur 7323
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7323
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beemte Broekland mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.apeldoorn.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Apeldoorn. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Apeldoorn zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Beemte Broekland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Beemte Broekland kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan is jouw winst al €1039,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 500.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Beemte Broekland liggen tussen de €5200 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3020 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €679,5 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Beemte Broekland is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117707€3600 – €4450€390
2280013€5150 – €5700€600
3348016€6100 – €6100€750
4394016€6450 – €6725€900
5438019€6925 – €7200€980
6504023€7625 – €8075€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Beemte Broekland zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beemte Broekland is 2890 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Beemte Broekland?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beemte-broekland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Beemte Broekland vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind je snel en eenvoudig een erkende installateur in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het soort woning. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Beemte Broekland.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beemte Broekland op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een regionaal project (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7317, 7323, 7341).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!