Zonnepanelen Radio Kootwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Radio Kootwijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door de zonnepanelen-vergelijker lees jij handige aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Radio Kootwijk!

zonnepanelen installateur 7348
 • Een lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7348
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Radio Kootwijk mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.apeldoorn.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Apeldoorn. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Apeldoorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Radio Kootwijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Radio Kootwijk kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5050), dan is het voordeel al €1060,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 750.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Radio Kootwijk fluctueren tussen de €4100 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €688,5 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Radio Kootwijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118006€3525 – €4250€380
2290012€5250 – €5750€550
3346014€6050 – €6225€875
4396018€6400 – €6800€920
5459020€7050 – €7250€960
6493021€7575 – €8100€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Radio Kootwijk bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Radio Kootwijk bedraagt 2890 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Radio Kootwijk?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-radio-kootwijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Radio Kootwijk vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt vergelijk jij snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het type huis. Het soort woning (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf biedt zo actueel zonnepanelen advies in Radio Kootwijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Radio Kootwijk op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van panelen in de buurt (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7348).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!