Zonnepanelen Lochem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lochem? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij toepasbare aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Lochem!

zonnepanelen installateur 7240
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7240
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lochem juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.lochem.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Lochem. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Lochem zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Lochem
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Lochem kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4900), dan is het belastingvoordeel al €1029. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,03 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 750.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lochem liggen tussen de €4700 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €661,5 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lochem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3575 – €4250€390
2289011€5100 – €5875€675
3326016€5925 – €6050€725
4419016€6550 – €6725€900
5444020€6900 – €7300€1030
6486021€7600 – €8200€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Lochem tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lochem bedraagt 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Lochem?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lochem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Lochem vergelijken? Door middel van het advies hieronder tref jij in korte tijd een uitmuntende vakspecialist in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Lochem.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Lochem.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lochem op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7216, 7240, 7241, 7242, 7244).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente