Zonnepanelen Hoenderloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Hoenderloo? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door onze tool bekijk je praktische details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hoenderloo!

zonnepanelen installateur 7351
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7351
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoenderloo mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.apeldoorn.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Apeldoorn. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Apeldoorn zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Hoenderloo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hoenderloo zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5075), dan is jouw winst al €1065,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hoenderloo variëren tussen de €4800 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert circa 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €690,75 (tarief mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Hoenderloo kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3600 – €4350€440
2292013€5250 – €5700€600
3323015€6100 – €6200€875
4385018€6500 – €6600€930
5461020€7075 – €7275€970
6488022€7425 – €8025€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Hoenderloo ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoenderloo bedraagt 2890 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de investeerders installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hoenderloo?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoenderloo

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hoenderloo vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vergelijk je snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Hoenderloo.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn naam, het 06-nummer, en het mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week volgen er offertes van deskundigen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hoenderloo op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7350, 7351).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!