Zonnepanelen Ugchelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Ugchelen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van deze pagina bekijk jij handige adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ugchelen!

zonnepanelen installateur 7339
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7339
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ugchelen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.apeldoorn.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Apeldoorn. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Apeldoorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ugchelen
Direct zonnepanelen bestellen? In Ugchelen kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4975), dan is het belastingvoordeel al €1044,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 800.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ugchelen zitten vaak tussen de €5000 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa grofweg 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €681,75 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ugchelen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120706€3625 – €4400€410
2284011€5050 – €5850€550
3320014€5900 – €6250€800
4380018€6450 – €6700€950
5435019€7075 – €7225€1000
6518022€7475 – €8025€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Ugchelen achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ugchelen bedraagt 2890 kWh. Dit staat voor rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Ugchelen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ugchelen

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ugchelen vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een uitstekende expert in de regio. Veel bedrijven hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer expliciet het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Ugchelen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Apeldoorn.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ugchelen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7339).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!