Zonnepanelen Zaandam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zaandam? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze tool doorzoek jij omvangrijke info die helpen bij zonnepanelen kopen in Zaandam!

zonnepanelen installateur 1501
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1501
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zaandam april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.zaanstad.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Zaanstad. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Zaanstad is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Zaandam
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Zaandam kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra goedkoop een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan is het belastingvoordeel al €1018,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zaandam komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2920 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €657 (prijs april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Zaandam bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3675 – €4425€420
2276011€5025 – €5750€600
3336016€6075 – €6125€700
4386016€6475 – €6625€920
5465020€7000 – €7150€1020
6491021€7650 – €7850€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Zaandam tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zaandam is 2640 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Zaandam?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zaandam

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zaandam vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vergelijk jij zonder problemen een uitstekende specialist in jouw streek. Verscheidene specialisten bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo actueel zonnepanelen advies in Zaandam.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zaanstad.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zaandam op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 1500, 1501, 1502, 1503, 1504, 1505, 1506, 1507, 1508, 1509).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!