Zonnepanelen Uithoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Uithoorn? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze website vind je waardevolle gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Uithoorn!

zonnepanelen installateur 1421
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1421
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Uithoorn juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.uithoorn.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Uithoorn. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde is er ook een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Uithoorn kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Uithoorn
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Uithoorn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan pak je al €1155. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de overproductie. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus een half miljoen huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Uithoorn liggen tussen de €4200 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €612 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Uithoorn kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117806€3600 – €4325€420
2275012€5225 – €5725€675
3322016€5950 – €6050€800
4405016€6500 – €6700€940
5443019€7075 – €7175€960
6496023€7500 – €8100€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Uithoorn vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Uithoorn bedraagt 2930 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Uithoorn?

Voor het laten leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-uithoorn

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Uithoorn vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips heb jij in korte tijd een goede monteur in je postcodegebied. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de aard van de woning. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Uithoorn.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Uithoorn.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Uithoorn op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Dorpscentrum, Thamerdal, Zijdelwaard, Legmeer, Langs de Vuurlinie, Veilinggebied, Meerwijk, Bedrijventerrein, Meerwijk, Glastuinbouwgebied, Veenweidegebied)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 1420, 1421, 1422, 1423).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!



Alle plaatsen in deze gemeente