Zonnepanelen Beemster kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Beemster? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker vind jij samengestelde toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Beemster!

zonnepanelen installateur 1463
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beemster juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.beemster.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Beemster. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Beemster zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Beemster
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Beemster kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4625), dan is jouw winst al €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 600.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beemster liggen tussen om en nabij de €5000 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen genereert pak ‘m beet 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €625,5 (tarieven juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Beemster is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3400 – €4325€420
2306013€5275 – €5625€600
3326014€6075 – €6200€725
4382016€6325 – €6825€950
5466019€6925 – €7275€1010
6520022€7600 – €7850€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Beemster check jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beemster is 3270 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Beemster?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beemster

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Beemster vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vergelijk jij moeiteloos een uitmuntende specialist in je postcoderoos. Diverse monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf expliciet het huis. Het type woning (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Beemster.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Beemster.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beemster op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een project in je eigen buurt (Beemster, Zuidoostbeemster)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 1463).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente