Zonnepanelen Purmerend kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Purmerend? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze tool lees je toepasbare raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Purmerend!

zonnepanelen installateur 1441
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeentePurmerend
Postcode1441
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M3360 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€87,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Purmerend juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.purmerend.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Purmerend. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Purmerend kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Purmerend
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Purmerend zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5375), dan is het voordeel al €1128,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 700.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Purmerend schommelen tussen de €4800 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en Powerpeers betaal je al snel €693 (prijs juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Purmerend kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3700 – €4500€410
2307012€5175 – €5825€650
3350015€6025 – €6225€875
4401016€6500 – €6750€910
5445020€6975 – €7150€1020
6489022€7425 – €8200€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Purmerend ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Purmerend bedraagt 2950 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Purmerend?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-purmerend

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Purmerend vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips heb je snel en eenvoudig een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Veel leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Purmerend.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgen er offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Purmerend.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Purmerend op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Overwhere, Wheermolen, Gors, Purmer-Noord, Purmer-Zuid, Weidevenne)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1481).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!