Zonnepanelen Krommenie kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Krommenie? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker vind je actuele adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Krommenie!

zonnepanelen installateur 1561
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1561
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Krommenie juli 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.zaanstad.nl vind jij de spelregels in de gemeente Zaanstad. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Zaanstad zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Krommenie
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Krommenie kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5100), dan is jouw winst al €1071. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de overproductie. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 500.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Krommenie zitten vaak tussen de €4500 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Pure Energie betaal je al snel €679,5 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Krommenie kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3625 – €4325€440
2284011€5125 – €5675€575
3351015€6050 – €6275€775
4412017€6500 – €6850€950
5440020€7075 – €7150€990
6496022€7550 – €8000€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Krommenie lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Krommenie is 2640 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Veel klanten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Krommenie?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-krommenie

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Krommenie vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vergelijk jij in een zeer korte periode een betrouwbare leverancier in de buurt. De meeste specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de aard van de woning. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Krommenie.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zaanstad.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Krommenie op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 1560, 1561, 1562).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!