Zonnepanelen Wormerveer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Wormerveer? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze website lees jij accurate gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wormerveer!

zonnepanelen installateur 1521
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1521
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wormerveer juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.zaanstad.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Zaanstad. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Zaanstad zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Wormerveer
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wormerveer kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4875), dan pak je al €1023,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Circa 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wormerveer variëren tussen de €5000 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat voor circa 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wormerveer kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120807€3625 – €4400€380
2300012€5225 – €5775€625
3354015€6025 – €6100€850
4381016€6550 – €6800€900
5442019€6925 – €7225€960
6511021€7475 – €8125€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Wormerveer bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wormerveer bedraagt 2640 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Wormerveer?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wormerveer

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Wormerveer vergelijken? Door onderstaande tips kies je zonder problemen een professionele specialist in je postcoderoos. Verscheidene leveranciers bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type huis. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Wormerveer.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Zaanstad.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wormerveer op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 1520, 1521).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!